Nuk keni asnjë produkt në shportë
empty-cart

Nuk keni asnjë produkt në shportë

Shtypni butonin më poshtë për të shfletuar katalogun e produkteve.

Shfleto katalogun
Shtoni kredite në balancën tuaj

Për momentin, kreditet mund të përdoren për të marrë provime simuluese dhe nuk kanë asnjë funksion tjetër.

Për të marrë më shumë kredite, vizitoni faqet respektive të çdo provimi simulues ku do mund të gjeni edhe paketat që mund të bleni.


image Njoftim! dërguar tani

Hej! Duket sikur ti nuk ke një llogari

Regjistrohu më poshtë për të përfituar nga gama e gjërë e shërbimeve që PortaliStudentor.al ofron!
Responsive image
avatar Rigersa Aliu
13 orë mësimore

Provimi i Ekonomisë, Matura Shtetërore 2024, përgatitje e plotë

Ky kurs online do të trajtojë të gjitha njohuritë që ju duhen në mënyrë që të shkëlqeni në provimin e maturës të lëndës së ekonomisë, duke trajtuar ushtrime që mund të bien në provim, teza të viteve të kaluara, si edhe të gjitha njohuritë që ju duhen.

I përshtatshëm për:

Maturantët
3,500 Lekë 4,750 Lekë
-26% ZBRITJE, KURSE 1250 LEKË
5.0/5
POROSITE ME WHATSAPP
Keni nevojë për ndihmë? Na shkruani në WhatsApp duke shtypur butonin majtas.
Vlerësimet

Erida Zela

Para 11 ditësh
Kursi eshte nje ndihme e madhe. Te gjitha njohurite jane te pembledhura ne menyren e duhur per ti kuptuar sa me mire.

Relja Hysi

Para 21 ditësh

Xhenrik Diku

Para 23 ditësh
temat jane te permbledhura dhe te shpjeguara qarte
Programi mësimor
Mësimi 1
5 Leksione
Çfarë është ekonomia? (FALAS)
00:32:21
Problemi themelor ekonomik (FALAS)
00:14:07
Shtyllat e sipërmarrjes së lirë
00:09:21
Modeli i qarkullimit ekonomik
00:07:44
Zgjidhje ushtrimesh që mund të bien në provimet e maturës
00:29:00
Mësimi 2
5 Leksione
Kërkesa dhe përcaktuesit e saj
00:28:14
Oferta dhe përcaktuesit e saj
00:24:57
Ekuilibri
00:22:38
Zgjidhje ushtrimesh me alternativa
00:15:20
Zgjidhje ushtrimi në lidhje me kërkesë-ofertën që bie në provimin e maturës
00:07:36
Mësimi 3
2 Leksione
Elasticiteti i kërkesës lidhur me çmimin
00:25:19
Elasticiteti i ofertës lidhur me çmimin
00:19:02
Mësimi 4
1 Leksion
Konsumatori në ekonominë e tregut
00:27:34
Mësimi 5
6 Leksione
Firmat dhe sipërmarrësit
00:10:31
Firmat me një pronar
00:06:11
Firmat me ortakë
00:06:08
Korporatat
00:09:01
Burimet e financimit të biznesit
00:10:32
Pasqyrat financiare
00:11:11
Mësimi 6
4 Leksione
Prodhimi
00:05:12
Treguesit e prodhimit
00:04:16
Kostoja dhe treguesit e saj
00:08:26
Të ardhurat dhe treguesit e saj
00:04:05
Mësimi 7
4 Leksione
Konkurenca e plotë
00:04:34
Monopoli
00:10:43
Konkurrenca monopolistike
00:05:42
Oligopoli
00:07:51
Mësimi 8
1 Leksion
Tregu i punës
00:16:53
Mësimi 9
4 Leksione
Roli i qeverisë në ekonomi
00:02:20
Taksat
00:09:34
Deficiti buxhetor dhe borxhi kombëtar
00:11:43
Buxheti i qeverisë
00:02:25
Mësimi 10
4 Leksione
Paraja dhe karakteristikat e saj
00:08:14
Oferta monetare
00:04:13
Sistemi bankar
00:07:30
Banka qendrore
00:04:59
Mësimi 11
3 Leksione
Produkti i brendshëm bruto
00:08:59
Inflacioni
00:06:25
Papunësia
00:07:47
Mësimi 12
2 Leksione
Politika fiskale
00:06:33
Politika monetare
00:06:16
Mësimi 13
1 Leksion
Tregtia ndërkombëtare
00:12:29
Mësimi 14
4 Leksione
Etika e biznesit
00:20:55
Aftësi për sukses
00:19:19
Financat personale
00:08:59
Bëhu sipërmarrës!
00:08:14
Mësimi 15
4 Leksione
[Matura 2019] Zgjidhje e modelit të testit
00:44:48
[Matura 2021] Zgjidhje e testit real të maturës
00:50:32
[Matura 2023] Zgjidhje e testit real të maturës
00:53:16
[Matura 2024] Zgjidhje e modelit të testit
01:05:53
Çfarë do të mësosh?
 • Çfarë është ekonomia
 • Kërkesa, oferta, çmimi i tregut
 • Elasticiteti
 • Konsumatori në ekonominë e tregut
 • Fillimi i një biznesi dhe financimi i tij
 • Prodhimi, kostoja, të ardhurat e firmës
 • Strukturat e tregut
 • Tregjet e faktorëve të prodhimit
 • Qeveria dhe ekonomia
 • Paraja dhe institucionet financiare
 • Treguesit kryesorë makroekonomikë
 • Stabiliteti ekonomik dhe politikat makroekonomike
 • Tregtia ndërkombëtare
 • Ekonomia në praktikë
Përshkrim i plotë i produktit

Kursi online per provimin e ekonomise ne provimet e matures shteterore ka per qellim te pergatis maturantet me njohuri te thella ne fushen e ekonomise, per provimin me zgjedhje. Kursi eshte i organizuar ne disa tema kryesore, dhe perfshin cdo aspekt te nevojshem per te marre rezultate sa me te larta ne provimin e matures.

Te gjitha keto tema mesimore trajtohen ne menyre te plote dhe ne fund te kursit do te zgjidhen edhe teza te cilat kane rene ne provimet e kaluara te matures.

Kursi do te zgjase 13 ore dhe do t'iu pergatise me se miri ne menyre qe te shkelqeni ne provimin e ekonomise me zgjedhje. Brenda kursit perfshihet edhe nje provim online FALAS, me strukture identike te provimit real te matures se ketij viti, ne menyre qe te shihni nivelin tuaj dhe te pergatiteni me pyetje te ngjashme qe do te keni edhe ne provimin real. 

Faqja Kryesore
Kurse/Provime
Njoftime
Menu Kryesore

Nuk e keni ende një llogari? Regjistrohuni më poshtë!