Nuk keni asnjë produkt në shportë
empty-cart

Nuk keni asnjë produkt në shportë

Shtypni butonin më poshtë për të shfletuar katalogun e produkteve.

Shfleto katalogun
Shtoni kredite në balancën tuaj

Për momentin, kreditet mund të përdoren për të marrë provime simuluese dhe nuk kanë asnjë funksion tjetër.

Për të marrë më shumë kredite, vizitoni faqet respektive të çdo provimi simulues ku do mund të gjeni edhe paketat që mund të bleni.


image Njoftim! dërguar tani

Hej! Duket sikur ti nuk ke një llogari

Regjistrohu më poshtë për të përfituar nga gama e gjërë e shërbimeve që PortaliStudentor.al ofron!
Responsive image
avatar Antoneta Gjeka
16.1 orë mësimore

Provimi i Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë, Matura Shtetërore 2024 - Përgatitje e plotë

16 orë mësimore
87 video mësimore
1 provim online për t'u përgatitur
Shembuj ushtrimesh nga maturat e viteve të kaluara
Përgatitje e plotë për provimin e gjuhë-letërsisë

I përshtatshëm për:

Maturantët
3,500 Lekë 4,750 Lekë
-26% ZBRITJE, KURSE 1250 LEKË
4.9/5
POROSITE ME WHATSAPP
Keni nevojë për ndihmë? Na shkruani në WhatsApp duke shtypur butonin majtas.
Vlerësimet

Endri Hyra

Para 27 ditësh

Emiljan Hajdaraj

Para 1 muaji

Silda Kaci

Para 1 muaji
E vleresoj kursin me noten 5. Kursi eshte i strukturuar ne menyre te shkëlqyer, me materiale te qarta dhe shume te dobishme. Leksionet jane te detajuara per te përforcuar cdo koncept dhe per te kuptuar cdo paqartësi. Faleminderit shume ☺️

Erika Rama

Para 1 muaji

Elena Shano

Para 1 muaji

Erida Zela

Para 1 muaji
Kursi eshte nje ndihme e madhe. Te gjitha njohurite jane te pembledhura ne menyren e duhur per ti kuptuar sa me mire.

Lulo Lulo

Para 1 muaji

Kristjan Vedra

Para 1 muaji
kursi me ndihmoi shume , eshte i formuluar shume mire. e vlersoj maksimalisht.

Xhenrik Diku

Para 1 muaji
temat jane te permbledhura dhe te shpjeguara qarte

Elisa Allidri

Para 1 viti
Perse nuk kemi teze te zgjidhur nga vitet e kaluara si ne Biologji?

…. Ismaili

Para 1 viti
Kete kurs e vlersoj me noten 5. Ka mjaftueshem informacione per pergatitjen e matures. Shpjegimi nuk eshte i shpejte dhe eshte i kuptueshem. Shpjegohet cdo detaj , gje qe e ndihmon maturantin te kete avantazh. Faleminderit per kete kurs!
Programi mësimor
Mësimi 1
2 Leksione
Çfarë do mësoni gjatë këtij kursi (FALAS)
00:01:23
Tipet e ushtrimeve që do keni në provimin e maturës (FALAS)
00:01:19
Mësimi 2
4 Leksione
Epokat e letërsisë
00:14:54
Gjinia, lloji letrar dhe poezia
00:17:15
Proza dhe drama
00:10:10
Figurat stilistike dhe letrare
00:23:08
Mësimi 3
5 Leksione
Elementet e tekstit letrar
00:13:00
Analiza e Iliada
00:17:15
Analizë fragmenti, kënga 16
00:14:37
Analizë fragmenti, kënga 24
00:13:30
Pyetje provimi
00:09:08
Mësimi 4
4 Leksione
Analizë e Prometeut të mbërthyer
00:16:13
Analizë fragmenti
00:19:10
Pyetje provimi
00:06:11
Teksti përshkrues
00:14:06
Mësimi 5
6 Leksione
Analiza e vepres Ferri
00:18:06
9 rrathët e ferrit, simbolet dhe mesazhet
00:09:13
Analizë fragmenti
00:12:06
Klasat e fjalëve
00:05:27
Emri
00:07:24
Mbiemri
00:11:05
Mësimi 6
3 Leksione
Analizë Hamleti
00:23:29
Analizë fragmenti
00:11:34
Pyetje provimi
00:04:42
Mësimi 7
11 Leksione
Analizë Fausti
00:15:53
Analizë fragmenti
00:12:14
Pyetje provimi
00:07:06
Folja
00:15:09
Mënyrat e foljes
00:09:36
Format e pashtjelluara të foljes
00:04:40
Përemri dhe përemri vetor
00:12:04
Përemri pronor
00:10:35
Përemri pyetës
00:09:34
Përemri lidhor dhe i pacaktuar
00:07:50
Dallimi midis përemrit dëftor dhe vetor
00:03:45
Mësimi 8
6 Leksione
Analiza Katedralja e Parisit
00:18:17
Situatat e pazakonta dhe mesazhet
00:06:33
Analize fragmenti
00:15:19
Ndajfolja
00:14:39
Lidhëzat
00:15:41
Diferenca mes ndajfoljeve dhe parafjalëve dhe lidhëzave dhe parafjalëve
00:08:49
Mësimi 9
5 Leksione
Analizë “Këngët e Milosaos”
00:19:18
Karakteristika të tjera të veprës dhe mesazhet
00:05:14
Analizë fragmenti 1 (kënga 12)
00:12:17
Analizë fragmenti 2 (kënga 30)
00:11:24
Teksti argumentues
00:06:09
Mësimi 10
7 Leksione
Analizë “Lulet e verës”
00:14:53
Analizë fragmenti
00:12:07
Analizë fragmenti 2
00:10:48
Leksikologji, ligjërimi i thjeshtë
00:07:00
Ligjerimi bisedor
00:04:02
Ligjërimi libror
00:04:31
Stilet funksionale
00:05:08
Mësimi 11
4 Leksione
Analizë “Xha Gorio”
00:16:07
Stili i Balzak dhe mesazhet e veprës
00:04:08
Analizë fragmenti
00:12:21
Teksti rrëfyes
00:15:25
Mësimi 12
4 Leksione
Analizë I huaji
00:18:18
Imazhet, simbolet, elementë të veçantë në vepër, mesazhet
00:12:12
Analizë fragmenti
00:18:24
Teksti informues-paraqitës
00:12:24
Mësimi 13
6 Leksione
Analizë “Ylli i zemrës”
00:19:56
Analizë fragmenti
00:10:22
Drejtshkrim, fjalët që shkruhen njësh
00:10:08
Fjalët që shkruhen ndaras
00:11:08
Fjalët që shkruhen me vijë lidhëse në mes
00:10:37
Ligjërata e drejtë dhe e zhdrejtë; kthimi nga ligjërata e drejtë në atë të zhdrejtë dhe anasjelltas
00:10:47
Mësimi 14
7 Leksione
Analizë “Vargjet e lira"
00:11:04
Analizë “Novelat e qytetit të veriut"
00:09:15
Analizë fragmenti nga poezia e Migjenit
00:07:01
Analizë fragmenti nga proza e Migjenit
00:07:42
Gjymtyrët e dyta. Kundrinori
00:07:59
Rrethanori
00:14:55
Përcaktori
00:06:41
Mësimi 15
3 Leksione
Analizë “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”
00:16:39
Gjymtyrët homogjene
00:10:30
Gjymtyrët e veçuara
00:09:17
Mësimi 16
2 Leksione
Analizë “Pallati i ëndrrave”
00:16:16
Fjalitë e përbëra me bashkërënditje dhe nënrënditje
00:13:35
Mësimi 17
2 Leksione
Analizë “Lirikë me shi”
00:20:25
Mënyrat e formimit të fjalëve të reja
00:10:42
Mësimi 18
1 Leksion
Analizë e “Njeriu më vete e me tjerë” (Nuk eshte ende gati. Po punohet per ta perfunduar)
Mësimi 19
4 Leksione
Llojet e eseve dhe elementët e vlerësimit të një eseje
00:11:11
Eseja përshkruese dhe informuese-paraqitëse (shpjeguese)
00:05:29
Eseja rrëfyese
00:04:31
Eseja argumentuese
00:10:09
Çfarë do të mësosh?

 

 1. Letërsia, gjinitë letrare dhe figurat stilistike

 2. Iliada (Homeri) dhe elementët e tekstit letrar

 3. Prometeu i mbërthyer (Eskili) dhe teksti përshkrues

 4. Ferri (Dante Aligeri) dhe morfologji I

 5. Hamleti (Shakespeare)

 6. Fausti (Goethe) dhe morfologji II

 7. Katedralja e Parisit (Hygo) dhe morfologji III

 8. Këngët e Milosaos (De Rada) dhe teksti argumentues

 9. Lulet e verës (Naim Frashëri) dhe leksikologji

 10. Xha Gorio (Balzak) dhe teksti rrëfyes

 11. I huaji (Kamy) dhe teksti informues-paraqitës

 12. Ylli i zemrës (Poradeci) dhe drejtshkrim

 13. Veprat e Migjenit dhe sintaksë I

 14. Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (Dritëro Agolli) dhe sintaksë II

 15. Pallati i ëndrrave (Kadare) dhe sintaksë III

 16. Lirikë me shi (Azem Shkreli) dhe fjalëformim

 17. Esetë, llojet dhe mënyrat e shkrimit të një eseje cilësore

 18. Model testi

Përshkrim i plotë i produktit

Kursi online per provimin e gjuhës shqipe dhe letërsisë ne provimet e matures shteterore ka per qellim te pergatis maturantet me njohuri te thella ne fushen e gjuhë-letërsisë. Kursi eshte i organizuar ne 17 tema kryesore, dhe perfshin cdo aspekt te nevojshem per te marre rezultate sa me te larta ne provimin e matures.

Kursi do te zgjase 16 ore dhe do t'iu pergatise me se miri ne menyre qe te shkelqeni ne provimin e gjuhës shqipe dhe letërsisë. Brenda kursit perfshihet edhe nje provim online FALAS, me strukture identike te provimit real te matures se ketij viti, ne menyre qe te shihni nivelin tuaj dhe te pergatiteni me pyetje te ngjashme qe do te keni edhe ne provimin real. 

Faqja Kryesore
Kurse/Provime
Njoftime
Menu Kryesore

Nuk e keni ende një llogari? Regjistrohuni më poshtë!